Denne side er under opbygning men vil indeholde flere forskellige emner vedr. Arktis  Grønland og Canada, både om den ældre eskimokultur og den rivende udvikling som det arktiske område befinder sig i i dag.

Kajakekspedition i 2002 i Scoresbysund fjorden, Vedens største i fjord. Mødet med den eskimoiske fortid, moskusokser, narhvaler og bjørne

Solo kajakekspeditioner i Østgrønland, Thule og Canada 1972-2011

Kajakekspeditioner i Østgrønland gennem mange år 1964-2011

Tæt gletscheris i bunden af Scoresbysund fjorden 2002

Tæt storis i Østgrønland hvor vi måtte trække op på isen i mange timer, imens vi drev sydpå 2005

Kajak og slæderejser sammen med fangere i Thule distrikt fra 1974-2009

Første krydsning af Grønlands indlandsis på ski i 1971 efter Fridtjof Nansen legendariske krydsning i 1888

"Børneekspeditionen" til Sydvestgrønland med mine sønner Aske og Ture samt børnebørn Robert (14 år), Karl (12) Anna Nova (10) og Emil (6)

Pressemeddelelse august 2017

Den kendte eventyrer og polarrejsende John Andersen, er netop kommet tilbage fra Sydgrønland, hvor han har været på en «mini ekspedition» sammen med sine to voksne sønner og fire børnebørn i alderen 6 til 14 år. Den tre ugers rejse gik til Nordboernes frodige og grønne Sydvestgrønland. Fra flyvepladsen i Narsarsuaq sejlede vi over til Qassiarsuk, hvor Erik den Røde bosatte sig i 985. Med tunge rygsække og fiskeudstyr gik vi over fjeldet til Tasisusaq og overnattede fem dage i telte ved en elv hvor der blev fanget ørreder på 3-4 kilo. Efter et par dage blev børnene lidt trætte af at spise fisk, men da mesterkokken Ture lavede lækre ørred frikadeller forsvandt dellerne hurtigt.

Hele den berømte lokalitet med Erk den Rødes hus og gård som centrum er sammen med 5 andre områder i nærheden blevet godkendt som verdensarvsområde. De store sten fortæller tydeligt om de vældige anlæg fra vikingetiden.

Johns spanske ven Ramon Larramendi (meget berømt eventyrer, men ikke kendt i Danmark) sejlede hele gruppen 100 km nordvest til is fjorden Qalerallit. Her igen teltlejr, vandreture i bjergene mellem rensdyr, ryper, ræve og frodige blåbær buske. Det blev også til en mindre vandretur på selve indlandsisen, det var børnene meget stolte over.

Den sidste teltlejr lå ud til Tunulliarfik fjorden (Eriks Fjord) ved Itilleq (Igaliku) Også her var der blåbær og masser af rørsvampe som var et herligt supplement til fiskeretterne. Den sidste nat blev vi vækket kl. 24 af en fåreholder, som sagde at der var en stor bjørn mindre en kilometer fra vores lejr med retning over mod os. Han foreslog at vi kunne overnatte i et nærliggende hus, hvor Qitora og John Larsen boede nogle dage. Det blev til en særlig oplevelse at være sammen med en grønlandsk familie, mens bjørnen luskede forbi vores teltlejr.

Noget af materialet fra oplevelserne i Grønland kommer med i John Andersens næste bog som bl.a. vil handle om de små, vestgrønlandske bygdesamfund.